Az AudioQuest márkát Bill Low alapította 1980-ban, Californiában, így már 40 éve fejleszt audió kábeleket analóg, valamint digitális jelátvitelre. A legfontosabb termékek az összekötő-, hangfal- és tápkábelek, Niagara hálózati tápszűrők, zajszűrő megoldások és DragonFly USB DAC-ok. A vállalatnak több mint 10 éve van európai raktár és logisztikai központja Hollandiában, ahonnan az EMEA piacokat látja el.


A Németországban fejlesztett és kizárólag német alapanyagokból gyártott CREAKTIV HiFi állványok és HiFi bútorok több mint 30 éve a legmagasabb minőséget és fenntarthatóságot képviselik. A CREAKTIV nagy hangsúlyt fektet az első osztályú anyagminőségre, a legmagasabb szintű kézműves munkára és a korszerű környezetvédelmi előírások betartására is. A CREAKTIV állványokat a moduláris felépítés, négykamrás kialakítású lábak, rendkívüli méretpontosság, melamin, rétegelt lemez, illetve üveg/fakompozit készülékpolcok és kiemelkedő tulajdonságú, a kategóriákban felfelé haladva egyre kifinomultabb rezonancia elnyelő töltőanyagok használata jellemzi.


A REKKORD lemezjátszók Németországban készülnek, alig 10 kilométerre a Duna forrásától, a Fekete Erdő szívében, ahol a mai napig rendelkezésre áll a minőségi automata lemezjátszók gyártásához szükséges szakértelem és a német precizitás. Termékeiket az igényesség, kiváló gyártási pontosság és a zenerajongók legszélesebb rétegeit kielégítő, teljesen automatikus működés jellemzi. A palettán többségében automata modellek mellett manuális lemezjátszók és analóg kiegészítők is megtalálhatóak.


A ’60-as években Georg F. Schnerzinger már új energiaátviteli módszereken dolgozott. Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a “fázis helyes jelátvitel” alapvető fontosságú az elektromos jelátvitel szempontjából – audiofil körökben ennek csak jóval később tulajdonítottak kiemelt jelentőséget. A Schnerzinger mára az audiofil és High-End rendszerekben fellépő és azokat érő külső és belső rádió frekvenciás és egyéb elektronikus zajok kezelésének éllovasává vált.


A Silent Angel márka fejlesztője a tajvani Thunder Data, amely minőségi audio komponensek – hálózati lejátszó, switch, ROON szerver – gyártója, illetve high-end szoftveres és hardveres megoldások szállítója. Mérnökeik korábban a számítástechnika területein nagyvállalati környezetben szerezték tapasztalataikat elsősorban a hálózati teljesítmény optimalizálás területén és az adatkommunikáció, adathálózatok területén szerzett tudásukat beépítették a Silent Angel termékekbe.


Az AVM munkatársai több mint 30 éve fejlesztik és gyártják audio berendezéseiket a legmagasabb minőségű zenei reprodukció jegyében. Hisznek abban, hogy minden muzsika azért született, hogy örömet okozzon és érzelmeket váltson ki a hallgatóságból. Minden audio eszköznek meg kell próbálnia ezt az örömöt és érzelmeket a zenehallgató nappalijába eljuttatni – ez pedig végső soron a zenei információk lehető legmagasabb szintű reprodukciója révén lehetséges.


Az AUDIO CHIC keményfa hangfal állványaiban az elegancia találkozik a funkcionalitással – egyesítik magukban az akusztikai teljesítményt, a páratlan esztétikát, a szilárdságot és stabilitást a rájuk helyezett hangsugárzók számára. Termékeiket a legmagasabb minőségű megépítés, anyaghasználat és akusztikai elcsatolás jellemzi, a lehető legjobb hallgatási és vizuális élményt biztosítják és egyúttal elegánsan és stílusosan mutatnak bármely otthonban vagy környezetben.


A Fyne Audio akusztikai és mechanikai tervezőmérnökökből álló tapasztalt csapata már több évtizede dolgozik a hangszóróiparban. A Fyne Audio megalapítása óta is csiszolják meglévő tudásukat és folytatják a technológiák fejlesztését annak érdekében, hogy minden árszinten a lehető legjobb teljesítményű hangsugárzókat kínálhassák.


A Heed Audio-tól távol áll, hogy hagyja elveszni a termékeik iránt érdeklődőket a technikai kérdések útvesztőjében. Nem céljuk, hogy megtanítsák nekik a mérnöki szakmát, vagy hogy olyan számokkal, mérési eredményekkel szolgáljanak, amelyek csupán különböznek a többi készülék hasonló adataitól. Filozófiájuk szerint az elektronikus specifikációk és a “pontosság” csak egy szempont a sok közül és önmagában nem elegendő a tökéletes zenelejátszás megteremtéséhez.


A KEF a Kent Engineering and Foundry (Kent mérnökiroda és öntöde) után kapta a nevét, ahol a vállalat története kezdődött. Alapítójukat, Raymond Cooke-ot, a zene szeretete és a kompromisszumok elutasítása hajtotta, és minden lehetséges eszközzel igyekezett hasznosítani a technológiákat, hogy ennek köszönhetően biztosítsa a KEF pozícióját az audio ipar élvonalában.


A Musical Fidelity több mint harminc éve tervez és gyárt Hi-Fi elektronikákat és büszkék arra, hogy a zene iránti szenvedély és a világszínvonalú mérnöki munka nyújtotta kihívások mentén  a vállalat mára a Hi-Fi ipar egyik legismertebb márkájává vált. Minden egyes új termék tervezéséhez úgy közelítenek, hogy az adott kihíváshoz az abszolút legjobb megoldást keresik, és a még magasabb színvonalú megvalósítás érdekében egyrészt új technológiákat alkalmaznak másrészt a hagyományosabb módszereket fejlesztik tovább.


1972-ben egy új audió cég született: a NAD akkor alakult meg, amikor zeneszerető európai audioipari importőrök egy nagy csoportja olyan termékek kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek túlmutatnak az iparágat akkoriban körbelengő divatos körítéseken. A NAD (New Acoustic Dimension) célja az volt, hogy bebizonyítsa: a kiváló hangminőség és a kiváló ár-érték arány együtt is létezhet. Ez félelmetes cél volt – az akkori legelismertebb elektronikai márkák közül néhányat a legtöbben nem tudtak megfizetni, míg a piac megfizethető árfekvésű szegmensét a globális elektronikai óriások gyenge minőségű importja uralta.


Az Okki Nokki mögött Johan Bezem holland tervező áll, aki több, mint 15 évvel ezelőtt alkotta meg a vákummotorral szerelt, mindkét irányba forogni képes lemeztisztítógépének első változatát. Az analóg lemezjátszó nem képes maximális teljesítményt nyújtani, ha maga a lemez a korlátozó tényező, mert a piszkos lemezek barázdáiban lévő apró részecskék rontják a hangminőséget, nem kívánt pattogásokat, sercegést és zajokat okoznak.


A Pro-Ject-et 1991-ben, a kompaktlemezek és CD-lejátszók térhódítása idején alapították azzal a küldetéssel, hogy a legjobb analóg élményt kínálja elfogadható áron. Abban az időben, amikor a digitális hanghordozók egyre nagyobb teret hódítottak, a bakelitlemezt pedig elavultnak és gyakorlatilag halottnak nyilvánították, Heinz Lichtenegger megőrizte hitét a zene élvezetének egyszerű, de legjobb módjában – az analóg lemezjátszókban.

parallax background
 

Megbízhatóság & szakértelem

Az AudioMe Consult csapata több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a High-End audio és video rendszerek tervezése és installálása terén. Személyre szabott, egyedi megoldásokat kínálunk ügyfeleink tervei és álmai megvalósításához. Mely során márkafüggetlen HiFi és High End rendszerépítési tanácsadással, akusztikai méréssel, meglévő sztereó és többcsatornás rendszerek beállításával, optimalizálásával, hálózati zavarszűréssel, tápösvény kiépítéssel és általános kábelezési tanácsadással állunk rendelkezésre.

Márkáink kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, amelyet mi is bizonyíthatna jobban, mint a világszerte rengeteg elégedett ügyfél, szakmai elismerések, díjak, pozitív tesztek és élménybeszámolók. Mert miről is szól ez az egész Hifi, High-End, Audió világ? A zene szeretetéről, arról, hogy minél jobb minőségben hallgathassuk azt, egy hobbiról, kikapcsolódásról, kellemes és nyugodt órákról. Ehhez a minőségi időtöltéshez igyekszünk hozzátenni a magunk részét és “Tökéletes hangot szállítani”!