Barion Pixel

Ilyen volt a budapesti HIFI Show!

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a memutatóteremben
Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a bemutatóteremben
2023.10.02.
Varsóban jártunk az Audio Video Show-n
Varsóban jártunk az Audio Video Show-n
2023.11.06.

Az AudioMe Consult név alatt csapatunk először állított ki a 2023-as Budapesti HIFI Show-n. A saját szobánkon túl az AdmiraVox és a L’Auditeur szobáiban is találkozhattak a látogatók termékeinkkel.

A budapesti HIFI Show-n az AdmiraVox-nál az AV 170 high end hangfalak bemutatásához nyújtottunk terméktámogatást: az összes készülék Creaktiv Midi Reference Double állványokon kapott helyet és a teljes lánc a „a Sárkány Útját” járta: az interkonnekt, a trikábeles Zero/Bass hangfal és a tápkábelezés is az AudioQuest felsőkategóriás Dragon kábeleiből került ki, a tápellátást pedig a Niagara 7000 biztosította. A forrás oldal kiszolgálásában itt és a L’Auditeur két nagy szobájában is a Silent Angel Bonn NX switch Genesis GX word clock kapott kulcsszerepet. A a L’Auditeur Clearaudio, Pink Faun, MSB, Engström, Marten láncában egy Niagara 7000/Dragon HC adta a stabil és megbízható áramot, a másik Clearaudio, Pink Faun, MSB, AudioNet, Sense Audio lánc pedig Schnerzinger tápszűrést és kábelezést kapott. 

Bemutattuk tehát az AudioQuest és Schnerzinger kábeleket, szűrőket és kiegészítőket, a Silent Angel streamer és digitális audio eszközöket, Creaktiv állványokat és a Quest Group legújabb hangfalát a GoldenEar T66-ot, amelyet a Heed Audio legnagyobb integrált erősítője, a Lagrange hajtott. 

Főhadiszállásunk a HIFI Show-n a 105-ös szoba volt, amelynek trükkös elrendezése miatt (a falak nem voltak párhuzamosak) a szokásosnál picit tovább tartott a beállítás és egy csúnya basszus emelés miatt mélyhang elnyelő sarokhengereket is tettünk a hangfalak mögötti sarkokba – ezen túl viszont nem használtunk akusztikai elemeket.

Egy szobába belépve a látogatók rögtön a hangfalakat látják és gyakran ez alapján is emlékeznek vissza arra, hogy mit hallottak, pedig a hangsugárzó mindig a lánc legutolsó eleme. A megszólalás a forráskészülékkel indul, a kábelezésen folytatódik és a hangfal előtt még mindig ott egy erősítő. Esetünkben ez a hangfal a GoldenEar T66-os félaktív vadonatúj álló modellje volt, a látogatók nálunk hallhatták először, de szerencsére a kiállítás előtt épp elegendő idő állt rendelkezésre a bejáratásához. A Triton T66 a GoldenEar 2023-as újdonsága, a T66 a T sorozat első modellje. A méltán elismert Triton sorozat nyomdokain jár: magas, karcsú profilt, beépített DSP-vezérelt mélysugárzó-erősítőt és egy gyors GoldenEar, hajtogatott ribbon AMT magassugárzót kapott. Ezen túl öntött kosaras közép/mély hangszórók, kvadratikus sík sugárzók és a hosszú löketű aktív mélysugárzó szekció gondoskodik a fantasztikus hangzásról oldalanként 500W RMS teljesítmény mellett.

Ilyen volt a budapesti HIFI Show - 105-ös szoba

Erősítő fronton a Heed Audio Lagrange integráltra szavaztunk, ami simán elboldogult volna egy passzív modellel is, sőt a technológiájából így némiképp kevesebbet tudott megcsillantani, de a szinergiájuk a T66-tal ettől függetlenül igazán kivételes volt. A Lagrange egy diszkrét bipoláris tranzisztor architektúrára épülő sztereó integrált erősítő Transcap kimenő tranzisztor technológiával – erről Huszti Zsolt, a Heed alapítója is beszélt egy érdekes előadás keretében.

A digitális forrás a Silent Angel Munich hálózati lejátszója volt, a Roon szerver pedig a Rhein Z1. A Bonn N8 Pro audio switch felelt a kiváló hálózati jelminőségért és mindhárom eszközt a Forester F2 lineáris tápegység táplálta Bastei DC kábelekkel. Carbon, Vodka és Diamond LAN kábelek kötötték össze az eszközöket, az analóg összeköttetést az új Zero technológiás Black Beauty és Pegasus interkonnektekre bíztuk. 

A GoldenEar T66-ot William Tell Zero/Robin Hood Bass kábelekkel bikábeleztük, a tápszűrést pedig a már kapható új PowerQuest sorozat legnagyobb modellje, a 707 szolgáltatta. A legnagyobb PowerQuest modellben a nagy átfogású lineáris és ultra lineáris szűrésen túl már az AudioQuest tranziens áramkorrekciós technológiája is megjelenik, amely eddig csak a Niagara 3000-től kezdve volt elérhető. A PowerQuest 707 25mS időtartamra akár 45A csúcsáram biztosítására is képes, amely az erősítők tranziens áramigényét hivatott kiszolgálni: három nagy áramú aljzattal látták el, esetünkben a Heed és a két hangfal is ezekből az aljzatokból kapta az áramot. Az összes AudioQuest tápszűrőt láthatták nálunk a látogatók: a már jól ismert PowerQuest 2 és PowerQuest 3 mellé felsorakoztattuk az új modelleket a 303, 505 és a 707 személyében. Utóbbit nemcsak az audio láncban hallhatták vendégeink, hanem egy példányról a fedlapot is leszereltük, hogy a belsejét is meg lehessen vizsgálni, csakúgy mint egy Niagara 1200-ast. A Niagara 3000 és 5000 is rendelkezésre állt – persze mindegyikük egy Creaktiv Trend állványon – a Niagara 7000-et pedig az Admiravox és a L’auditeur szobáiban működés közben lehetett látni, hallani. 

A tápkábelezésben nálunk idén a Blizzard sorozaté volt a főszerep: a GoldenEar T66 aktív erősítőit, a Forester F2-t és a Heed Lagrange-ot is velük kötöttük be, mégpedig az XTRM változattal, amelyet a Dragon-nal megegyező minőségű csatlakozókkal szereltek. A Blizzard különleges helyet foglal el az AudioQuest tápkábeleinek palettáján: a Blizzard a Wind széria középső modellje és az első olyan AQ tápkábel, amely már DBS-t is kapott, a vezetője pedig 100% féltömör koncentrikus PSC+ réz. A réz anyagminősége tehát azonos azzal, amit az AudioQuest a legnagyobb kábelekben használ, de a vezető geometriáját tekintve még van továbblépési lehetőség. 

A fentieken túl a Rekkord automata lemezjátszó sorozatát is bemutattuk a HIFI Show-n: kialakítottunk egy kis fejhallgatós sarkot, ahol a Naim Uniti Atom Headphone Edition és egy Focal Stellia (A Focal legjobb zárt fejhallgatója) segítségével voltak meghallgathatóak, de persze igény szerint a Naim beépített streamer-e is szolgáltathatta a zenét.

A rezgéscsillapításról sem feledkeztünk el: ez a digitális komponensek esetében is kiemelten fontos, ezen a fronton a 105-ös szobában a Creaktiv Little Reference Double állványra szavaztunk: nemcsak szép, letisztult és robusztus, hanem semleges megszólalást biztosított az összes ráhelyezett komponens számára.

A demonstrációk során igyekeztünk minden stílusú zenéből választani, de legtöbbször csak 2 percet játszottunk le a felvételekből, hogy a látogatók a nálunk töltött idő alatt minél több benyomást kaphassanak. Időről-időre olyan felvételek is előkerültek, amelyek a T66 basszus képességeit és a beépített erősítő nyújtotta előnyöket voltak hivatottak reprezentálni, ilyenkor a népes látogatószám mindig még nagyobbra duzzadt és mindig lehetett számot is kérni – stílusfüggetlenül. Jó érzés volt látni az örömöt a vendégeink arcán, amint kedvenc zenéjüket hallgatták, különösen annak örültünk, ha valaki többször is visszatért hozzánk.

A Hifi Show kommunikációs partnere az AudioMe Hifibogár Podcast csatornája volt, riportereink sok látogatóval beszélgettek, a feliratkozók között pedig egy PowerQuest 303 tápszűrőt sorsoltunk ki. A kiállítás mindkét napja alatt szinte végig telt ház volt nálunk, sok régi barát, ismerős is ellátogatott hozzánk, de az új arcoknak is nagyon örültünk – találkozunk jövőre!